середу, 7 липня 2010 р.

Табір «Острів Скарбів – 2010» в розпалі…


… Сьогодні в таборі вже 25 день. В цьому році тема табору: «Мандрівка в Отчий Дім». Ми мандруємо шляхами ізраїльського народу в Синайській пустелі. Проходимо на своєму шляху багато цікавих станцій: гора Синай, Спокуси, Хліб Небесний, Гріх, Жадібність тощо, на яких отримуємо важливі життєві уроки. А ще ми купаємося в чудовому теплому морі, засмагаємо, граємо в різні ігри, займаємось творчістю, смачно їмо і міцно спимо.

В нашому «каравані» 13 діток. Всі вони надзвичайні і особливі. Ось про декого з них.

Сергійко, 4,5 роки. Ще в потязі ніхто не чув його голосу і не бачив посмішки. Лише великі злякані очі дивились на всіх з-під лоба… Сьогодні це веселий усміхнений хлопчик. Гарно і жваво розмовляє. Вчить напам’ять віршики і співає пісні.

Аня, 10 років. У цієї дівчинки в перші дні улюбленими словами були: «не хочу», «не буду», «погано». Вона не брала участі в жодному спільному заході. Через кілька днів перебування в таборі у відповідь на запитання: «Чи подобається тобі...?», відповідала: «Так собі». Зараз Аня часто вживає слова: «Нормально», «Добре»… Скоро сподіваємось почути від неї: «Дуже смачно», «Подобається».


Соня і Катя, сестри-близнючки, 10 років. Дівчатка, які практично не вміють розмовляти спокійно. Всього домагаються криком і шаленим тиском. Дорослим приходиться застосовувати всі чудеса педагогічної і психологічної майстерності, щоб прокласти шлях до їхніх сердець і зруйнувати стіну недовіри.
Про всіх інших розповімо в наступних репортажах.

За ці дні ми відвідали Керченський музей морської флори і фауни, піднялися на гору Митридат, де оглянули розкопки стародавнього міста Пантікапею, обеліск загиблим воїнам у Великій вітчизняній війні, здійснили морську прогулянку на катері.

Отже, наша мандрівка продовжується. Далі буде…

Немає коментарів: